2016. szeptember 30., péntek

Zabkása

Kishisztis kitalálta, hogy nekem zabkását kell ennem, az majd nekem jó lesz, én meg vevő vagyok minden(hülyeség)re, ezért vettem zabkását, és csináltam is, de a csoda elmaradt... Eddig két receptet próbáltam, igazából egyik sem gyerebe, szóval ha van titkos receptetek, (hogy ehető is legyen ez a zab) ne sajnáljátok!

6 megjegyzés:

  1. Van titkom: Laktózmentes tejjel csinálom, s felforralom mint a tejbegríznél - utána hagyom állni, hogy marhára megpuhuljon - konditeremben kapható csokiízű porból teszek rá az illúzió miatt.... de lehet fahéj, kakaópor és persze egy kis cukor..... másodjára már ízleni fog


    hogy van a Kutyus?

    VálaszTörlés
  2. Hasonlo az elottem szolohoz. En is meleg rizstejet intol ra, teszek bele chia magot is, mandulat vagy kesudiot, mezet, fahejat illetve valami gyumolcsot. Zab es zab kozott is van kulonbseg amugy, kiserletezd ki neked melyik izlik legjobban!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem finomszemű zabból a legjobb, a Spar teljeskiőrlésűje az egyik legfinomabb. Én egyszerűen ráöntöm a tejet/vizet, berakom 2 percre a mikróba, majd hagyom állni 5 percet. Megszóróm fahájjal, eritrittel, nyami.

    VálaszTörlés
  4. almachipset és diót bele! Vagy mandulát. Vagy aszalt vörösáfonyát. Én kókuszreszelékkel is szoktam csinálni, amikor már majdnem kész, akkor belekeverem és még adok neki 2-3 percet.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is a finomszemű zabból a legfinomabb, általában a Mornflake márkájút szoktam venni hozzá.
    Felturbózni bármivel lehet, amit szeretsz, pl. kókusztejjel is mennyei + pár kocka étcsoki (vagy tejcsoki, ha azt jobban szereted), így bounty zabkásád lesz. :) Vagy bármilyen mogyoró/dióféle + aszalványok. Esetleg sütőtök püré + sütőtökpite fűszermix hozzá, ennek úgyis most van a szezonja. Hmmm, én nagyon szeretem a zabpempőket, lehet, hogy vacsira csinálok is ma.

    VálaszTörlés